مرکز مقالات امام حسن (ع)

۴۰ مطلب در آذر ۱۳۹۵ ثبت شده است


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله شیرین کننده ها (شکر) در pdf دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله شیرین کننده ها (شکر) در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله شیرین کننده ها (شکر) در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله شیرین کننده ها (شکر) در pdf :

شیرین کننده ها (شکر)

شیرین کننده ها به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند.
شیرین کننده های طبیعی:
عموماً جزء گروه کربوهیدرات ها می باشند و از کربن ، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده اند و عبارتند از: منوساکاریدها مانند گلوکز ، فروکتوز و گالاکتوز؛ دی ساکاریدها مانند ساکاروز ، لاکتوز و مالتوز . رافینوزیک سه قندی است که از گالاکتوز ، گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است . الکل های پلی هیدریک (پلی اُل ها) درمواد غذایی شامل گلیسیرین ، سوربیتول ، مانیتول و پروپیلن گلایکول هستند.تمام آن ها به استثنای پروپیلن گلایکول شیرینی کمتری از قندها دارند و

چنانچه به مقادیر کم مصرف گردند مزه آن ها نامشخص است . پلی اُل ها گاهاً بعنوان شیرین کننده اصلی مصرف می شوند گزیلیتول یکی ازمواد جایگزین شونده قندهای طبیعی است که از گزیلوز بدست می آید .این ترکیبات بعنوان شیرین کننده های حجم دهنده و ضعیف نیز معروفند شیرین کننده های حجم دهنده عموماً به اندازه ساکاروز شیرین اند و بنا براین تقریباً به همان میزان مصرف می شوند .

شیرین کننده های حجم دهنده از قندهای هیدروژنه می باشند :
شربت گلوکز هیدروژنه ، ایزومالت و مانیتول در شیرینی های بدون قند مصرف می شوند. سوربیتول در شیرینی های بدون قند و مرباهای دیابتی مصرف می گردد و از گزیلیتول در آدامس های جویدنی بدون قند استفاده می کنند .شیرین کننده های حجم دهنده برای متابولیزه شدن نیاز به انسولین ندارند بنابراین دیابتی ها می توانند از آنها استفاده نمایند .سوربیتول ، مانیتول و گزیلیتول به ترتیب از طریق احیاء قندهای سوربوز، مانوز و گزیلوز بدست می آیند .
شیرین کننده های مصنوعی:

جزء گروه شیرین کننده های قوی محسوب می شوند . این شیرین کننده ها چندین برابر ساکاروز شیرین اند و بنابراین در غلظتهای بسیار کم مورد استفاده قرار می گیرند برخی از شیرین کننده های قوی عبارتند از:
آسه سولفام پتاسیم ، آسپارتام ، ساخارین و نمکهای سدیم و کلسیم آن و توماتین . این شیرین کننده ها در غذاهای کنسرو شده ، شیرین کننده های روی میزی ، آب سیب، نوشابه های سبک ، ماست ها ، دسرها ، مخلوط های نوشیدنی ، قرص های شیرین کننده و فرآورده های کم کالری و بدون قند کاربرد دارند. شیرینی نسبی شیرین کننده و فرآورده های کم کالری و بدون قند کاربرد دارند. شیرینی نسبی شیرین کننده های طبیعی در مقایسه با ساکاروز در زیر ارائه شده است:

ساکاروز 100 ، فروکتوز 173، قند اینورت 30، گلوکز 74، سوربیتول 60، مانیتول 50، گزیلوز 40، مالتوز 32، گالاکتوز 32، رافینوز 23، لاکتوز 16
شیرین کننده ها نقش مهمی در خواص نوشابه های گوارا دارند .در اغلب کشورها حداقل درصد قند نوشابه ها تعریف شده است بعنوان مثال در بریتانیا حداقل درصد قند نوشابه های مصرفی بدون رقیق سازی 5/4 درصد وزنی حجمی می باشد. به استثنای جینجرال خشک که کمتر از 3 درصد مجاز است زیرا این فرآورده با نوشابه های الکلی نظیر ویسکی مخلوط می شود. در اروپا به طور سنتی نوشابه های گوارا باساکاروز حاصل از چغندر قند شیرین می شوند در حالیکه در

بریتانیا از ساکاروز نیشکر نیز استفاده می گردد و همچنین طبق قوانین بریتانیا استفاده از شیرین کننده های قوی نظیر ساخارین مجاز می باشد .ساکاروز هم به فرم خشک (گرانولی ) و هم به فرم شربت 67 درصد وزنی حجمی مصرف می گردد. شربت گلوکز تولید شده از هیدرولیز اسیدی و آنزیمی نشاسته ممکن است به طور نسبی یا کامل جاگزین ساکاروز گردد .در بریتانیا شربت گلوکز به طور فراوان در آشامیدنی های سلامتی بخش مصرف می گردد.

جایگزین عمده ساکاروز شربت ذرت یا فروکتوز بالا می باشد . که به مقدار زیاد در کشورهای بریتانیا استفاده می گردد . این شربت از هیدرولیز آنزیمی نشاسته به گلوکز بدست می آید که آنهم با آنزیم گلوکز ایزومر آز به فروکتوز تبدیل می گردد. در سالهای اخیر در صد بالای قند در نوشابه های گوارا به عنوان عامل مخاطره آمیز برای سلامت انسان مطرح گردیده است که این امر موجب گسترش تولید نوشابه های کم کالر (رژیمی) گردیده است. که در آنها شیرین کننده های قوی جایگزین شکر گردیده اند.

نوشابه های کم کالری عموماً با مخلوطی از ساخارین و سیکلمات شیرین; می گردند. استفاده از ساخارین به تنهایی نامناسب می باشد. با توجه به مسائل مطرح شده در مورد ایمنی سیکلمات تحقیقات مختلفی برای تولید شیرین کننده های قوی جایگزین صورت پذیرفته است.
چهار شیرین کننده ای که اخیراً به طور گسترده استفاده می گردند عبارتند از :
ساخارین ، سیکلمات ( که هنوز در برخی کشورها مصرف می گردد)، آسپارتام و آسه سولفام – ک – . همچنین به نظر می رسد ساکرالوز در نوشابه های گوارا به خوبی قابل استفاده باشد.

انواع دیگری که در نوشابه های گوارا استفاده می گردند عبارتند از :
نئوهسپریدین دی هیدرووچالکون ، استویوزید / استویا و توماتین .شیرین کننده ها قوی به طور مستقیم قابل جایگزینی باشکر نمی باشند زیرا موجب افت کیفیت و خواص محصول می گردند . در نتیجه فرمولاسیون مجدد فرآورده ضروری می باشد.

مشکل عمده فقدان احساس دهانی خاص شکر در شیرین کننده های قوی می باشد . در این مورد افزودن صمغ ها یا مقادیر کم شکر برای بهبود احساس دهانی لازم می باشد. راه دیگر افزایش میزان کربناسیون برای بهبود احساس دهانی است که در مورد پوشاندن طعم نامطلوب شیرین کننده های قوی نیز مؤثر می باشد . برخی از شیرین کننده های قوی مانند آسپارتام در PH های پایین ناپایدار هستند و در فرمولاسیون استفاده از بافرها و کاهش اسیدیته ضروری می باشد. جایگزین های ساکاروز جایگزین های ساکاروز (شکر) جزء اصلی فرآورده های کم کالری می باشند.

مصرف کنندگان این محصولات را که با جایگزین های شکر شیرین شده اند ، به دلایل زیر ترجیح می دهند.:
1- کاهش کالری دریافتی
2- کنترل وزن بدن
3- کمک به حفظ سلامت با توجه به نقش این محصولات در کنترل بیماریهای نظیر دیابت و کاهش قند خون شیرین کننده های قوی جایگزین ساکاروز با توجه به قدرت شیرین کنندگی بالای آنها در مقادیر کم استفاده می گردند. بعنوان مثال آسپارتام با اینکه کالری یکسانی همانند ساکاروز به نسبت گرم به گرم دارد ولی چون تقریباً 200 برابر شیرین تر از ساکاروز است به نسبت کمتری استفاده شده در نتیجه کالری کمتری ایجاد می نماید. در جدول شدت شیرینی جایگزین های ساکاروز ارائه شده است . مصرف جهانی شیرین کننده های بسیار قوی در جدول نشان داده شده است. جایگزین ها شدت شیرینی الف جایگزین های رایج و در دسترس در ایالات متحده

آسه سولفام – ک 200
آسپارتام 220-180
ساخارین 500-300
مانیتول 5/0
سوربیتول 7/0-54/0

گزیلیتول 1
فروکتوز کریستالی 8/1-2/1
گلیسیریزین ب 100-50
توماتین ب 3000-2000
جایگزین های تحت توسعه یا بررسی مجدد در ایالات متحده

آلیتام 2900
سیکلمات 30ساکارو
آسپارتام
آسه سولفام
ساخارین
فرآورده های غذایی آفریقا و اقیانوسیه :

ساکاروز
ایالات متحده:
با ساکاروز
مالتیتول 95/0-85/
لاکتیتول 4/0
نشاسته
هیدرولیزشده

تاریخچه کشت نیشکر
کشت نیشکر در خوزستان 700 تا 800 سال قبل از میلاد رواجداشته و کلمه خوزستان به معنی شکرستان می‌باشد. آغاز فعالیت برای کشت نیشکر درخوزستان در سال 1316 الی 1318 بوده ولی شروع جنگ جهانی و کارشکنی شرکت نفتی سابقایران و انگلیس باعث عدم رسیدگی به این فعالیت شد. با همکاریدر سال 1330برنامه کشت نیشکر در خوزستان پایه گذاری شد و تا امروز ادامه داشته بطوری که در حالحاضر برنامه توسعه نیشکر یکی از بزرگترین طرحهای ملی ایران است. سطح زیر کشت اینمحصول در سال 1365 به مقدار 28000 هکتار با متوسط عملکرد 83 تن ساقه در هکتار بودهاست
مورفولوژی نیشکر

ریشه
ازدیاد نیشکر به صورت قلمه زنی می‌باشد. پس از آنکه قلمه در شرایط مناسب محیطی قرار گرفت ریشه‌های نازک و یکنواخت سفید رنگ از آن خارج می‌شود. پس از آنکه ساقه رشد کرد ریشه‌های ساقه بوجود می‌آید این ریشه‌ها خیلی محکم‌تر از ریشه‌های قلمه‌ای می‌باشند در داخل خاک معمولا سه نوع ریشه بوجود می‌آید.

ریشه‌های سطحیکه دارای انشعاباتزیادی می‌باشند طول آنها وابسته به رقم و بین 50 تا 250 سانتیمتر است
ریشه‌های میانی: این ریشه‌ها را ریشه‌های پشتیبان نیز می‌گویند و نقش آن تثبیت گیاه می‌باشد. رنگ آنها سفید و دارای سرعت رشد زیادی می‌باشند و عمیق‌تر از ریشه‌های سطحی هستند.

ریشه‌های عمیق: این ریشه‌ها بطور مستقیم در خاک فرو می‌روند و ممکن است تا عمق چند متری نفوذ کنند در مناطق حاره در صورتی که رطوبت کم باشد این ریشه‌ها به سرعت در زمین فرو می‌روند. بعضی از ارقام نیشکر دارای قدرت تولید ریشه‌های زیاد بوده و عواملی مانند واریته و حرارت و رطوبت و جنس خاک روی وضع پخش و نمو ریشه تاثیر دارد.

ساقه
ساقهنیشکر به شکلاستوانه‌ای و دارای مغز است که ذخایر ساکارز بیشتر در قسمتهای مرکزی و پایینی آنمی‌باشد. قسمت فوقانی ساقه همانند قسمت فوقانی چغندر غنی از عناصر معدنی وفروکتوزوگلوکزاست. ساقهاز گره‌ها و میان گره‌ها تشکیل شده است. معمولا قسمتی از ساقه زیر خاک است. طولساقه در انواع مختلف متفاوت است و حدود 2 و حداکثر تا 6 متر به قطر 2 تا 6 سانتیمترمی‌باشد. در هر گره حداقل یه جوانه مولد ساقه و حلقه‌ای از جوانه‌های مولد ریشه‌هاینابجا وجود دارد

جوانه‌های گره‌های سطح خاک و زیر خاک فاقد خواب بوده و توانایی تولید پنجه‌های زیادی دارند. در بعضی از مزارع نیشکر از گره‌های نزدیک سطح خاک ریشه‌هایی خارج می‌شود. علت این امر مربوط به رطوبت زیاد در سطح زمین است. در قسمت پایین جوانه‌های جانبی یک برآمدگی وجود دارد که محل اتصال غلاف به ساقه است. کار غلاف محافظت از جوانه‌های جانبی می‌باشد.

برگ
برگها به صورت متناوب روی ساقه از محل گره‌ها خارج می‌شوند. هر برگ از پهنک و غلاف تشکیل شده است. طول برگها مکن است به یک متر حتی بیشتر نیز برسد. رنگ برگها در قسمت بالایی سبز تیره و در محل غلاف سبز روشن می‌باشد. البته رنگ برگها از سبز مایل به زرد تا سبز تیره در ارقام مختلف متفاوت است. پهنک دارای یک رگبرگ اصلی است. برگ نیشکر دارای زبانک و گوشوارک می‌باشد.

گل
نیشکر بعد از 12 تا 24 ماه رشد رویشی چنانچه تحت شرایط روزهای بسیارکوتاه قرار بگیرد تولید گل می‌کندگل آذیننیشکر به صورت خوشه‌ای مرکب و دارای انشعاب زیاد به طول 30 تا 100 سانتیمتر و ازانتهای ساقه بوجود می‌آید گل دارای 3 پرچم و مادگی می‌باشد بسیاری از ارقام زراعینر عقیم بوده و بذر تولید نمی‌کنند گلهای انتهایی بارور و گلهای پایین‌تر عقیمهستند

بذر نیشکر شبیهدانه گندماست دانهقدرت حیاتی کمی داشته و بعد از رسیدن پس از مدت کوتاهی از بین می‌رود. هنگام گلکردن مقدار قند ساقه‌ها کاهش می‌یابد. در مزارع برای جلوگیری از به گل رفتن نیشکرمی‌توانیم با پاشیدنعلف کشدارای کوات مانع به گل روی نیشکرشویم. بعد ازگلدهیرشد طولی ساقه متوقف می‌شود

اکولوژی نیشکر
نیشکر گیاه خاص مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است در نواحیکه میانگین حرارت ماهیانه طی سال حدود 20 درجه سانتیگراد است کشت و کار آن امکانپذیر است. درجه حرارت متوسط برای رشد و نمو و ساختن قند کافی در ساقه‌ها لازم استبین 30 درجه تا 34 درجه می‌باشد. حرارت روی جذب آب توسط گیاه تاثیر زیادی داردبطوری که در حرارت 28 تا 30 درجه جذب آب حداکثر است و در حرارت 10 درجه جذب آب بهشدت کاهش می‌یابد جذب عناصر غذایی هم تابع درجه حرارت است بطوری که در حرارت زیر 19درجه جذب ازت انجام نمی‌شود

حرارت روی جوانه زنی قلمه‌ها نیز تاثیر داردبطوری که بهترین حد جوانه زنی در درجه حرارت 34 درجه است. حداقل حرارت برای جوانهزنی قلمه‌ها 12 درجه می‌باشد نیشکر در حرارت کمتر از 20 درجه پنجه نمی‌زند ولی باافزایش حرارت پنجه زنی افزایش می‌یابد. حرارت پنجه زنی بعضی از ارقام حدود 32 درجهاست و تنها عامل محدود کننده رشد نیشکر سرما و خشکی است. بطوری که اگر حرارت به صفریا زیر صفر برسد در مدت 24 ساعت جوانه‌های انتهایی آسیب می‌بینند و اگر یک هفتهادامه داشته باشد تمام اندامهای هوایی از بین می‌روند

 

نیشکر برای رشد و نمو خود نیاز به رطوبتفراوان دارد یک بوته کامل نیشکر روزانه حدود 4 لیتر آب تبخیر می‌کند. جذب عناصرغذایی تابع میزان رطوبت خاک است نیشکر در 6 ماه اول رشد و نمو به حرارت و رطوبتمناسب نیاز دارد. البته رطوبت بیش از اندازه مضر است. نیشکر برای رشد و نمو به 30تا 50 هزار متر مکعب آب نیاز دارد ضریب تبخیر و تعرق نیشکر حدود 150 تا 200 لیتر آباست. در سال اول معمولا حدود 30 مرتبه آبیاری نیاز دارد و در هر مرتبه 100 تا 200میلیمتر آب نیاز دارد فواصل آبیاری در ماه‌های تیر و مرداد هر هفت روز یکبار و درشهریور ماه به بعد فواصل دور آبیاری 20 تا 25 روز خواهد بود

خاکهای عمیق بابافت متوسط تا نیمه سنگین برای نیشکر مفید استنوریکی دیگر از عوامل محیطی است که رویپنجه زدن و رشد و نمو نیشکر مفید است. در روزهای خیلی کوتاه نیشکر به گل می‌رودهوای ابری به مدت طولانی باعث نرمی ساقه‌های نیشکر می‌شود. یکی دیگر از عوامل محیطیکه روی رشد و نمو در نیشکر و کلا در نباتات تاثیر دارد باد است. بطوری که باد شدیددر مزارع نیشکر باعث شکستگی نیشکر می‌شود

کربوهیدراتها دسته‌ای از ترکیبات شیمیایی طبیعی بسیار مهم از مواد تشکیل دهنده گیاهان ، گلها ، سبزیجات و درختان هستند. به علاوه کربوهیدراتها به عنوان سیستم منبع ذخیره انرژی عمل می‌کنند، آنها به آب ، کربن دی‌اکسید و گرما یا سایر انواع انرژی متابولیزه می‌شوند.

کربوهیدراتها ، منبع مهم غذایی
بدین ترتیب کربوهیدراتها ، منبع مهم غذایی‌اند. کربوهیدراتها همچنین به عنوان واحدهای سازنده چربیها و نوکلئیک اسیدها عمل می‌کنند. سلولز ، نشاسته و قند معمولی ، کربوهیدرات می‌باشند. از آنجا که این ترکیبات چندین گروه عاملی دارند به چند عاملی موسومند. مانند گلوکز و بسیاری از اجزا سازنده ساده ، کربوهیدراتهای پیچیده دارای فرمول عمومی هستند.
نام و ساختار کربوهیدراتها

ساده‌ترین کربوهیدراتها ، قندها یا ساکاریدها هستند. با افزایش طول زنجیر ، تعداد کربنهای با مراکز فضایی افزایش می‌یابند و بدین ترتیب تعداد زیادی دیاسترومر امکانپذیر می‌شوند. خوشبختانه برای شیمیدانها عمدتا یکی از چند انانیتومر امکانپذیر ، اهمیت دارد. قندها ترکیبات پلی هیدروکسی کربونیل‌اند، از این رو می‌توانند همی استالهای حلقوی پایداری ایجاد کنند ، بدین ترتیب ساختارهای اضافی و تنوع شیمیایی برای این ترکیبات پدید می‌آید.

طبقه بندی قندها
کربوهیدراتها نام عمومی قندهای منومری (منوساکاریدها) ، دی‌مری (دی‌ساکاریدها) ، تریمری (تری‌ساکاریدها) ، الیگومری (الیگوساکاریدها) و پلیمری (پلی‌ساکاریدها) بدست آمده از قند (ساکاروم ، لاتین قند) می‌باشند. یک منوساکارید یا قند ساده ، یک آلدئید یا کتونی با حداقل دو گروه هیدروکسیل است. بدین ترتیب دو عضو ساده این طبقه از ترکیبات، و 3 – دی هیدروکسی پروپانال (گلیسرآلدئید) ، 1 و 3 – دی هیدروکسی پروپانون (1 ودی هیدروکسی استون) می‌باشند

قندهای پیچیده از اتصال قندهای ساده همراه با حذف آب بدست می‌آیند. قندهای آلدئیدی بصورت آلدوزها طبقه بندی می‌شوند. آنهایی که عامل کتونی دارند، کتوز خوانده می‌شوند. بر اساس طول زنجیر ، قندها ، تریوز کربنی،تتروزکربنی،پنتوزکربنی،هگزوزکربنی) و غیره نامیده می‌شوند. از اینرو ، 2و 3 – دی هیدروکسی پروپانول (گلیسرآلدئید) یک آلدوتریوز است. در حالی که 1 و 3 – دیهیدروکسی پروپانون یک کتوتریوز می‌باشد.
گلوکز

گلوکز ، قند خون یا قند انگور (گلایکیس ، در فرهنگ یونانی به معنی شیرین) که به دکستروز موسوم است، یک پنتاهیدروکسی هگزانال بوده ، از اینرو در خانواده آلدوزهگزوزها جای دارد. گلوکز بصورت طبیعی در بسیاری از میوه‌ها وگیاهان با غلظتی در گستره %008 تا 01% درخون انسان وجود دارد.
فروکتوز

ایزومر کتوهگزوزی گلوکز ، فروکتوز است. فروکتوز شیرین‌ترین قند طبیعی است (برخی از قندهای سنتزی شیرین‌ترند). فروکتوز نیز در بسیاری از میوه‌ها (فروکتوز در فرهنگ لاتین به معنی میوه) و در عسل وجود دارد.
ریبوز
قند طبیعی مهم دیگر آلدوپنتزو ریبوز است. این قند واحد ساختاری ریبونوکلئیک اسیدها می‌باشد. فرمول ساده یا تجربی برای همه قندها می‌باشد. این فرمول ، هم ارز فرمول هیدرات کربن است. این یکی از دلایلی است که به این دسته از ترکیبات کربوهیدرات گفته می‌شود.

دی‌ساکاریدها و پلی‌ساکاریدها
دی‌ساکارید از تشکیل دو مونوساکارید از طریق تشکیل یک پل اتری (معمول استال) بدست می‌آید. هیدرولیز دی‌ساکاریدها ، منوساکاریدها را دوباره بدست می‌دهد. تشکیل اتر بین یک منو و یک دی‌ساکارید یک تری‌ساکارید ایجاد می‌کند و تکرار این فرآیند نهایتا به تولید یک پلیمر طبیعی (پلی‌ساکارید) منجر می‌شود. چنین کربوهیدراتهای پلیمری ، تشکیل‌دهنده اسکلت اصلی سلولز و نشاسته هستند.
فعالیت نوری قندها
به استثناء 1 و 3 – دی‌هیدروکسی- پروپانون ، همه قندهایی که تاکنون ذکر شده‌اند، حداقل حاوی یک مرکز فضایی‌اند. ساده‌ترین قندکایرال ، 3 و 2 – دی‌هیدروکسی پروپانون (گلیسرآلدئید) با یک کربن نامتقارن است. فرم راست‌بر آن R است، به صورتی که در طرحهای فیشر مولکول نشان داده می‌شود، انانتیومر چپ‌بر آن ، S می‌باشد

گر چه نامگذاری S و R برای نامیدن قندها کاملا رضایت بخش است، اما سیستم نامگذاری قدیمی هنوز بکار گرفته می‌شود. این سیستم نامگذاری ، قبل از تدوین پیکربندی مطلق قندها متداول بوده ، همه قندها را به 2 و 3 – دی‌هیدروکسی پروپانال (گلیسرآلدئید) مرتبط می‌سازد. در این روش بجای استفاده از S و R از پیشوند D برای انانتیومر (+) وL برای انانتیومر (-) گلیسرآلدئید استفاده می‌شود.
قندها ، تشکیل‌دهنده همی‌استالهای درون مولکولی
قندها ترکیبات هیدروکسی کربونیل‌اند و بایستی قادر به تشکیل درون مولکولی همی استال باشند. در واقع گلوکز و سایر هگزوزها و پنتوزها به صورت مخلوط در حال تعادل با ایزومرهای حلقوی همی‌استال خود هستند. در این مخلوط در حال تعادل ، ایزومر حلقوی همی‌استال برتر است. در اصل هر یک از پنج گروه هیدروکسی می‌توانند به گروه کربونیل آلدئید افزوده شوند. اما گرچه حلقه‌های پنج ضلعی نیز شناخته شده هستند، حلقه‌های شش ضلعی معمولا محصول برتر می‌باشند.
گسستگی اکسایشی قندها
واکنشگری که باعث شکستن پیوند C-C می‌شود، پریدیک اسید (HIO4) است. این ترکیب دی‌الهای مجاور را اکسایش کرده ، ترکیبات کربونیل ایجاد می‌شوند. از آنجا که اغلب قندها چندین دی‌ال مجاور دارند، اکسایش با HIO4مخلوط پیچیده‌ای ایجاد می‌کند. مقدار کافی از اکسنده ، زنجیر قند را بطور کامل به ترکیبات یک کربنی تبدیل می‌کند.

از این روش برای شناسایی ساختار قندها استفاده می‌شود. مثلا از مجاورت گلوکز با 5 اکی والان HIO4، پنج اکی والان فرمی اسید و 1 اکی والان فرمالدئید بدست می‌آیند. در اکسایش فروکتوز ایزومری نیز همان مقدار عامل اکسنده مصرف شده، اما محصولات ، 3 اکی والان اسید ، 2 اکی والان آلدئید و یک اکی والان دی‌اکسید هستند.
مواد قندی طبیعی

قندها یا ساکاریدها ، ساده‌ترین کربوهیدراتها هستند. قندها به قندهای ساده یا مونوساکاریدها ، دی‌ساکاریدها و پلی‌ساکاریدها طبقه ‌بندی می‌شوند. اکثر قندها در طبیعت وجود دارند. بعضی از آنها ساختار بدن سلولهای زنده را تشکیل می‌دهند و برخی طبیعت را می‌سازند. با مواد قندی موجود در طبیعت آشنا می‌شویم.

مونوساکاریدها
فرمول ساده یا تجربی برای همه قندها است.
گلوکز

جزء تک قندی‌هاست. گلوکز ، قند خون یا قند انگور (گلایکیس در فرهنگ یونانی به معنی شیرین) که به دکستوز موسوم است، یک پنتاهیدروکسی هگزانال است و در خانواده آلدوزهگزوزها جای دارد. گلوکز به صورت طبیعی در بسیاری از میوه‌ها و گیاهان و با غلظتی در گستره 008% تا 01% در خون انسان وجود دارد.

فروکتوز
ایزومر کتوهگزوزی گلوکز ، فروکتوز می‌باشد. فروکتوز ، شیرین‌ترین قند طبیعی است. فروکتوز نیز در بسیاری از میوه‌ها و در عسل وجود دارد. فروکتوز در فرهنگ لاتین به معنی میوه است.

ریبوز
قند طبیعی مهم دیگر ، ریبوز است. این قند ، واحد ساختاری ریبونوکلئیک اسیدها می‌باشد.
دی‌ساکاریدها
دی‌ساکارید از ترکیب دو مونوساکارید از طریق تشکیل یک پل ‌اتری (معمولا استال) بدست می‌آید.


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله دانش بومی و قابل احیاء قنات را دریابیم در pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله دانش بومی و قابل احیاء قنات را دریابیم در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله دانش بومی و قابل احیاء قنات را دریابیم در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله دانش بومی و قابل احیاء قنات را دریابیم در pdf :

سال انتشار: 1386

محل انتشار: اولین همایش سازگاری با کم آبی

تعداد صفحات: 10

چکیده:

تامین، انتقال و توزیع آب در ایران همیشه جزو یکی از دغدغههای اصلی مردم این دیار بوده است . بعلت شرایط اقلیمی ایران و قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک، کشاورزی در ایران همیشه متکی بر آب و آبیاری بوده و بدین لحاظ، مردم این سرزمین همیشه بدنبال آب و انتقال آن بودهاند . از روشهای بومی وتاثیر گذار در فرهنگ و تمدن و شکل گیری جوامع آباد روستایی و شهری در ایران، قنات را میتوان مثال زد . این سیستم تامین و انتقال آب بسیاری قوی و ماهرانه طراحی شده و سالیان متمادی جزو معدود روشهای تامین آب به شمار میرفته است . بطوریکه در عصر جدید با وجود تحول شگفت آور در صنعت تامین و انتقال آب در دنیا، هنوز یکی از روشهای اصلی در تامین و انتقال آب در ایران به حساب می آید . هم اکنون حدود 10 درصد تامین آب کشور از محل قناتها تامین میشود و 14 درصد تولیدات بخش کشاورزی وابسته به قنات است . در این مقاله سعی بر این است که جنبههای فنی , بهرهبرداری، زیست محیطی , اجتماعی و فرهنگی قنات بررسی شده و تاثیرات آن در تامین آب کشور مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد . همچنین در جهت حفظ و احیاء این دستاورد عظیم بشری پیشنهاداتی در پایان مقاله ارائه میشود


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله جریان بر روی سرریز با تاج شیبدار در پیچ رودخانه در pdf دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله جریان بر روی سرریز با تاج شیبدار در پیچ رودخانه در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله جریان بر روی سرریز با تاج شیبدار در پیچ رودخانه در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله جریان بر روی سرریز با تاج شیبدار در پیچ رودخانه در pdf :

سال انتشار: 1388

محل انتشار: هشتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه

تعداد صفحات: 9

چکیده:

احداث سرریز و سدهای انحرافی در محدوده پیچ رودخانه ها در بعضی شرایط اجتناب ناپذیر است. فرسایش ورسوبگذاری و توزیع غیریکنواخت جریان در آبگیرهای ساحل چپ و راست رودخانه، همواره مشکلاتی را درمراحل بهره برداری پدید می آورد.یکی از فرضیه ها جهت برقراری توزیعیکنواخت تر جریان در عرض پیچ رودخانه، تساوی بده جریان در عرض تاج سرریز از طریق تغییر پروفیل تاج سرریز از حالت افقی به حالت شیبدار است. در این بررسی تئوری طرح تاج سرریز در پیچیک آبراهه ارائه گردیده است. معادله جریان بر روی سرریز لبه تیز با تاج شیبدار، از طریق تلفیق تحلیل ریاضی و ابعادی تعیین گردیده است. ضریب دبی جریان بصورت تابعی از انحناء نسبی پیچ، زاویه قرارگیری سرریز در پیچ، هندسه و زاویه تاج سرریز، و بار آبی در بالادست سرریز ارزیابی می گردد.


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله اثر بستر کشت پالم پیت و پرلیت بر میزان نیتروژن، پتاسیم وخصوصیات کیفی گوجه فرنگی گلخانه ای در کشت بدون خاک در pdf دارای 4 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله اثر بستر کشت پالم پیت و پرلیت بر میزان نیتروژن، پتاسیم وخصوصیات کیفی گوجه فرنگی گلخانه ای در کشت بدون خاک در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله اثر بستر کشت پالم پیت و پرلیت بر میزان نیتروژن، پتاسیم وخصوصیات کیفی گوجه فرنگی گلخانه ای در کشت بدون خاک در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله اثر بستر کشت پالم پیت و پرلیت بر میزان نیتروژن، پتاسیم وخصوصیات کیفی گوجه فرنگی گلخانه ای در کشت بدون خاک در pdf :

سال انتشار: 1389

محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی

تعداد صفحات: 4

چکیده:

در کشت های بدون خاک استفاده از بستر کشت مناسب و یا بستری با کیفیت بالا جهت تولید گیاهان امری ضروری است که اثر مستقیم بر توسعه سیستم ریشه دارد. هدف از این تحقیق بررسی اثر بستر کشت پالم پیت و پرلیت بر خصوصیات کیفی میوه گوجه فرنگی گلخانه ای در کشت بدون خاک می باشد. این آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی با سه تیمار و شش تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان) انجام شد. تیمار ها شامل پالم پیت 1 (زائدات نخل خرما بدون طی فرایند تخمیر)، پالم پیت 2 (با سه ماه تخمیر)، پرلیت . بیشتیرین مقدار Tss مربوط تیمار پرلیت بود که تفاوت معنی داری با سایر تیمار ها نداشت. همچنین بیشترین مقدار ازت میوه در تیمار پالم پیت 1 مشاهده شد که تفاوت معنی داری با سایر تیمارها نداشت. از نظر پتاسیم، اسیدیته کل، و نسبت TSS/TA میوه اختلاف معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد. به طور کلی نتایج نشان میدهد که بستر کشت پالم پیت از نظر خصوصیات کیفی و عناصر غذایی مورد بررسی اختلاف معنی داری با ب تر کشت پرلیت ندارد و توانایی جایگزینی آن را دارد. با توجه به در دسترس بودن ، بهره وری نخل داران و اقتصادی بودن آن می تواند به عنوان یک بستر کشت جدید جایگزین سایر بستر کشت های موجود معرفی شود


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله بررسی و ارزیابی اثرات زیست محیطی ناشی از نمک زدایی از آب دریا در pdf دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله بررسی و ارزیابی اثرات زیست محیطی ناشی از نمک زدایی از آب دریا در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بررسی و ارزیابی اثرات زیست محیطی ناشی از نمک زدایی از آب دریا در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله بررسی و ارزیابی اثرات زیست محیطی ناشی از نمک زدایی از آب دریا در pdf :

چکیده:

با توجه به رشد روز افزون جمعیت و تغییر شرایط اقلیمی در سال های اخیر، تهیه آب شرب به یکی از مسائل مهم در بین جوامع تبدیل شده است. در بخش های ساحلی همچون کشورهای مستقر در خاورمیانه، به دلیل وجود دریـاـا و همچنین بارندگی های کم و زمین های بایر فراوان، تصفیه آب دریا جهت تامین آب شرب مطرح می باشـد. در حـین نمک زدایی از آب دریا مواد شور تغلیظ شده ای به عنوان مواد دفعی حاوی ترکیبات سمی و پایدار شیمیایی تولیـد و مستقیماً به دریا تخلیه می گردند که می توانند اثرات سوئی بر اکوسیستم دریا و نیز آبزیان داشته باشـند . مطالعـات ارزیابی اثرات زیست محیطی (EIA) که قبل از ساخت و نیز در حین بهره برداری از یک پروژه پیشنهادی انجام مـی گیرد، به بررسی و شناسایی این اثرات، ارزیابی و کاهش آنها تا حد امکان می پردازد. هدف از این مقاله بررسی اثرات نامطلوب انواع روش های نمک زدایی بر اکوسیستم دریا و خشکی و نیز بررسی راه های کاهش و مدیریت این اثـرات تا حد امکان با توجه به فرایند EIA، با بررسی مطالعات انجام گرفته و با استناد به این مطالعات مـی باشـد. در ایـن مطالعه بدلیل گستردگی بحث به چگونگی جلوگیری از آسیب های احتمالی ناشی از طبیعت بر فرایند نمک زدایی تـا حدودی پرداخته شده است. بدیهی است که مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی به طور ویژه بایسـتی بـرای هـر

واحد نمک زدایی با توجه به شرایط هیدرولوژیکی آب دریا و مشخصات منطقه طرح به درستی انجام گیرد. کلمات کلیدی: آب دریا، ارزیابی اثرات زیست محیطی، خاورمیانه، نمک زدایی، .EIA

-1 مقدمه:

افزایش ورشد روز افزون جمعیت و افزایش مصرف موجب شده است که بسـیاری از کشـورها بـرای جبـران کمبـود آب و همچنین حفظ منابع آب شیرین به اسـتفادهاز آب شور دریا برای تامین آب شرب روی آورند (رابرتس و همکاران، .(2010 معمولاً آب دریاها با دو مشخصه بار کم (میزان نمک (40- 35 g/l و بار زیاد (میزان نمک (46- 37 g/l شناسایی می شـوند (کیودو، .(2011 براوردهای اخیر نشان می دهد که روزانه تا حدود 25 میلیون متر مکعب آب شیرین شده در دنیا با هدف جبران کمبود آب به خصوص در نواحی ساحلی تولید می شود (ایناو و همکاران، 2003؛ لـتمن و همکـاران، .(2008 روش های محدود شناخته شده ای برای نمک زدایی از آب دریا با استفاده از تکنولوژی های متفاوت بکار می رونـد کـه خلاصـه

ای از آنها در جدول (1) آورده شده است (ایناو وهمکاران، 2003؛ توماس و همکاران، :(2005

جدول :1 روش های متداول نمک زدایی
انواع روش ها توضیحات
اسمز معکوس (RO) فرایند غشایی و رایج ترین فرایند مورد استفاده در شیرین کردن آب است که قادر به
جداسازی نمک از آب با فشاری تا 1200 psi و با استفاده از غشای نیمه تراواست.
الکترودیالیز (ED/EDR) فرایندی غشایی است که مجموعه ای از غشاها بین دو الکترود در یک میدان مغناطیسی
رار گرفته اند. عمدتاً برای آب های لب شور و تصفیه چاه های آلوده مناسب است.
تقطیر سریع چند مرحلـه ای فرایند تبخیری و به صورت تلفیقی با نیروگاه است که از بخش های متعـددی تشـکیل
(MSF) شده است. بخشی از جریان آب داغ بدلیل فشار پایین به بخار تبدیل می شود.
تقطیـــر چنـــد مرحلـــه ای فرایند تبخیر بر اساس چرخش جریان پایدار حرارت در سیستم های تولید بخار است

1

(MED) که معمولاً به همراه نیروگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند.
تقطیر بخارات متراکم (VCD) فرایندهای تبخیری بر اساس عملکرد پمپ های حرارتـی بـا بـازچرخش مـداوم تـراکم و
تبخیر است.

کشورهای حاضر در خاورمیانه بدلیل وجود زمین های بـایر و خشـک بسـیار و همچنـین انـرژی در دسـترس ارزان اولـین کشورهایی بودند که از واحد های آب شیرین کن در مقیاس بزرگ استفاده کردند. گسـترشظرفیت های نمـک زدایـی در سال های اخیر در ایالات متحده، اروپا، چین و استرالیا مشاهده شـده اسـت کـه بیـانگر گسـترش اسـتفاده از آب دریـا در سرتاسر دنیا برای تامین آب مورد نیاز مصرفی می باشد. واحدهای آب شیرین کن حجم زیادی از آب دریـا را مصـرف مـی کنند و پسابی با شوری بسیار بالا به محیط دریا تخلیه می نمایند (رابرتس و همکاران، .(2010 اثر عمده تخلیه مواد دفعی در دریا و بزرگی آن به فاکتورهای هیدروژئولوژیکی دریـا بسـتگی دارد. ایـن خصوصـیات عبارتنـد از عمـق دریـا، امـواج و جریانات آب و همچنین عمق ستون آب در محل تخلیه (سادوانی و همکاران، .(2005 مطالعات نشان می دهند کـه نمـک زدایی می تواند اثرات بالقوه ای بر ویژگی های اکولوژیکی و فیزیکوشیمیایی آب دریا داشته باشد اما در حال حاضـر، توجـه به محیط زیست آبی و تعیین اثرات نمک زدایی و تخلیه پساب واحدهای آب شیرین کن بر روی اکوسیستم دریا در درجـه دوم اهمیت پس از مساله تامین آب قرار دارد (رابرتس و همکاران، .(2010 به طور کلی بایسـتی اثـرات بـالقوه بـر محـیط زیست از طریق تشریح فرایندها و تکنولوژی های موجود در حین نمک زدایی قبل از ساخت و حـین دوره بهـره بـرداری و نگهداری به درستی شناسایی و ارزیابی شوند و تا حد امکان کاهش یابند. کاهش اثرات می توانـد بـا بکـارگیری درسـت از منابع و تکنولوژی و راه کار های مناسب مدیریتی پیشرفت خوبی داشته باشد. در ایـن مطالعـه بـه بررسـی اثـرات زیسـت محیطی ناشی از تخلیه پساب از واحدهای نمک زدایی پرداخته شـده اسـت. اثـرات فیزیکوشـیمیایی و مسـایل مـرتبط بـا اکوسیستم دریا با توجه به حجم مطلب تا حدودی بیان شده اند. راه های کاهش این اثرات و مدیریت پروژه بـا اسـتفاده از فرایند ارزیابی اثرات زیست محیطی (EIA) از دیگر مواردی است که مورد بحث و ارزیابی قرار گرفته است.
-2 مواد و روش ها

رویکردی سیستماتیک جهت نگارش این مقاله مروری بکار گرفته شد . تعداد 15 مقاله پیرامـون مبحـث ارزیـابی اثـرات زیست محیطی و 2 گزارش توجیهی ارزیابی زیست محیطی به همراه بررسی استانداردهای سازمانهای WHO، EPA و UNEP بررسی گردیدند. در این مطالعـه از پایگـاه هـای اطلاعـاتی همچـون Science Direct، Google Scholar و Google برای جستجوی مقالات، گزارشات و استانداردها استفاده شد. مقالات حاصل کلید واژگانی از جمله” ارزیابی”، “اثرات زیست محیطی”، “آب دریا” ، “نمک زدایی” و عبارات مشابه دیگر بودند. اطلاعاتی که از این مطالعـات دریافـت شد، مواردی پیرامون نمک زدایی از آب دریا، ویژگی های مواد دفعی حاصل از نمـک زدایـی و مـواد موجـود در پسـاب تخلیه، اثرات ناشی از تخلیه این مواد و راه کار های کاهش این اثرات با در نظر گرفتن فرایند ارزیـابی زیسـت محیطـی بود، که با توجه به مطالعات مختلف و شرایط متفاوت منطقه، اثرات و روش های کاهشی متفـاوتی بیـان شـد. مـواردی همچون میزان مصرف انرژی و کاربری زمین نیز با توجه به حجم مطالعات به طور خلاصه بیان شده اند. در این مطالعه همچنین به بررسی چگونگی جلوگیری از اثرات ناشی از محیط زیست بر نمک زدایی پرداخته شده است. این موارد بـه طور کلی در قالب مقاله مروری در ادامه آورده شده است.

-3 نتایج و بحث
-3-1 اثرات بالقوه بر محیط زیست

هنگامی که در مورد اثرات نمک زدایی از آب بر روی طبیعت صحبت به میان می آید دو عامل بایسـتی مـد نظـر قـرار گیرد، اثرات ایجاد شده ناشی از برداشت آب و دوم اثرات ناشی از تخلیه پساب. مصرف انرژی، انتشار آلاینـده هـای هـوا (سینکا، (2012 و ایجاد آلودگی صوتی (توماس و همکاران، (2005 از دیگر اثرات زیست محیطـی نمـک زدایـی اسـت. پسابی که طی این فرایند تولید می شود حاوی مواد شور تغلیظ شده و باقی مانده های مواد شیمیایی است (سینکا، .(2012

2
مساله اساسی اثرات بالقوه ای است که تخلیه این پساب ها بر آبزیان خواهد داشـت (تومـاس و همکـاران، 2005؛ لـتمن و هاپنر، 2008؛ رابرتس و همکاران، .(2010 ارزیابی اثرات زیست محیطی به طور مناسبی این خطرات بالقوه را شناسایی، تفسیر و ارزیابی می کند . موارد مورد توجه در ارزیابی شامل اثرات مستقیم و غیر مستقیم یک پروژه بر انسـان، محـیط جانوری و گیاهی، خاک، آب، هوا، اقلیم و فضای سبز می باشد (هاپنر، .(1999 در ادامه این اثرات در محـل آبگیـر و در محل های دفع پساب، و نیز اثرات ناشی از میزان مصرف انرژی بررسی شده اند.


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله بررسی کمی وکیفی زباله های بیمارستانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران درشهرستان ساری سال85در84 در pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله بررسی کمی وکیفی زباله های بیمارستانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران درشهرستان ساری سال85در84 در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بررسی کمی وکیفی زباله های بیمارستانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران درشهرستان ساری سال85در84 در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله بررسی کمی وکیفی زباله های بیمارستانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران درشهرستان ساری سال85در84 در pdf :

سال انتشار: 1385

محل انتشار: اولین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست

تعداد صفحات: 12

چکیده:

روند رو به گسترش تولید زباله های بیمارستانی وفقدان استراتژی وقانونمندی لازم برای مدیریت زباله های بیمارستانی ازیک سووبی توجهی به مراحل جمع آوری ونگهداری ؛حمل ودفع صحیح اینگونه زباله ها محیط زیست را با مخاطرات جدی روبرو نموده است. نتایج این تحقیق با هدف بررسی کمی وکیفی زباله های بیمارستانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در شهرستان ساری ؛میتواند راهکار مناسبی جهت مدیریت صحیح زباله های بیمارستانی ارائه دهد وسبب ارتقائ آن گردد. مواد وروشها: در این پژوهش 4بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در شهرستان ساری بر اساس مطالعه توصیفی وتحلیلی مورد بررسی قرار گرفتند.جمع آوری اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه با تکنیک مشاهده ومصاحبه اانجام شد .توزین زباله به مدت 7روز در تابستان و7روز در زمستان انجام گردیدونتایج با استفاده ازنرم افزار spss مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. طبق بررسیهای بعمل آمده روزانه بطور متوسط 1402 کیلوگرم زباله در 4 بیمارستان مورد پژوهش شهر ساری تولید می شود که 35/2%در بیمارستان امام (ره)؛26/6%در بیمارستان بوعلی؛24/1%دربیمارستان شهید زارع و16/9%در بیمارستان فاطمه الزهراتولید می شود.ازمیانگین 1402کیلو گرم در روز زباله در 4بیمارستان،34/7%زباله عفونی،0/74%زباله نوک تیز وبرنده،0/61%زباله پاتولوژیک و64/59% پسماندهای معمولی ومقدار ناچیزی زباله های شیمیایی ودارویی راتشکیل میدهند. بیشترین مقدار زباله عفونی ( 140 کیلوگرم در روز ) در بیمارستان شهید زارع و کمترین مقدار آن (99کیلوگرم در روز)در بیمارستان فاطمه الزهرا (س) می باشد. سرانه تولید زباله به ازای هر تخت فعال در بیمارستانهای موردپژوهش شهر ساری از8/1 کیلوگرم در روز در بیمارستان امام خمینی (ره) تا 1/6 کیلوگرم در روزدر بیمارستان فاطمه الزهرا (س) متغیر است. میانگین سرانه تولید زباله 1/7 کیلوگرم در روز به ازای هر تخت فعال بدست آمد که شامل 0/6زباله عفونی , 1/01زباله معمولی ؛ 0/01 زباله نوک تیز و برنده و 0/01 زباله پاتولوژیک ومقدار ناچیزی زباله شیمیایی ودارویی می باشد.در 100%بیمارستانهای مورد پژوهش طرح تفکیک زباله انجام می گردد.در 100%ازبیمارستانهای مورد پژوهش از زباله دانهای پلاستیکی درب دار به همراه کیسه زباله استفاده می شود.50%از بیمارستانهای مورد پژوهش جایگاه موقت زباله مناسب نداشتندوتنها در25%ازSafety boxمناسب جهت جمع آوری زباله نوک تیز وبرنده استفاده می شود.در75% بیمارستانها از بین های چرخ دار مناسب جهت جمع آوری زباله از بخشها استفاده میکنند.100%بیمارستانها زباله سوز دارند اما 50%آنها دارای دستگاه زباله سوز باعملکردنسبتا" مطلوب میباشند.جایگاههای موقت زباله موجود فاقد سیستم خنک کننده ؛سیستم دفع شیرابه وعلائم هشدار دهنده وتهویه مناسب میباشند
بحث ونتیجه گیری: طبق تحقیق به عمل آمده حدود 38/0%از زباله های شهری ساری؛ زباله های بیمارستانهای مورد پژوهش است ویافته ها نشان میدهد که وضعیت مدیریت موادزائد در بیمارستانهای مورد پژوهش مطلوب نمی باشد .
پیشنهادات: آموزش پرسنل ،ییمارستان وخدمات جهت اعمال مدیریت صحیح مواد زائد جامد؛بهبود وضعیت جمع آوری زباله با خرید Safety Box وبین ها ی چرخدار مناسب جمع آوری زباله ؛احداث جایگاه موقت زباله مطابق با دستور العملهای وزارت بهداشت ودرمان ؛امحائ نهایی زباله توسط یکی ازروشهای غیر سوز از جمله میکروویو یا اتوکلاو جهت بهبود وضعیت موجود مواد زائد جامد بیمارستانی شهرساری ونیز تعمیم آن به کل بیمارستانهای استان پیشنهاد شده است.


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله نقش کشاورزی پایدار در امنیت غذایی در pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله نقش کشاورزی پایدار در امنیت غذایی در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله نقش کشاورزی پایدار در امنیت غذایی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله نقش کشاورزی پایدار در امنیت غذایی در pdf :

سال انتشار: 1392
محل انتشار: سومین همایش ملی امنیت غذایی
تعداد صفحات: 7
چکیده:
بنابر تعریف سازمان ملل در سال 1986، امنیت غذایی را دسترسی همه مردم به غذای کافی در تمام اوقات برای داشتن یک جسم سالم م یدانند. طبق این تعریف موجود بودن غذا، دسترسی به غذا و پایداری در دریافت غذا سه عنصر اصلی می باشند.امنیت غذایی و ایمنی غذا از واژه هایی مهم و کاربردی است که امروزه در اسناد توسعه ای ای به آن پرداخته شده است و ازسوی مسوولان به کار گرفته می شود. امنیت غذایی به دسترسی همه افراد یک جامعه ، در تمام ادوارعمر به غذای کافی و سالم برای داشتن زندگی سالم و فعال گفته می شود و در آمد خانوار از عوامل مهم در تامین امنیت غذایی در یک نظام اجتماعی باشد.


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله مقایسه شبکه‌های مختلف شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی ظریف روان درآب رگبار در pdf دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله مقایسه شبکه‌های مختلف شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی ظریف روان درآب رگبار در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله مقایسه شبکه‌های مختلف شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی ظریف روان درآب رگبار در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله مقایسه شبکه‌های مختلف شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی ظریف روان درآب رگبار در pdf :

سال انتشار: 1390

محل انتشار: دومین همایش منطقه ای توسعه پایدار منابع طبیعی در حاشیه جنوب دریای خزر

تعداد صفحات: 11

چکیده:

در علوم مهندسی منابع آب و هیدرولوژی شناخت و تحلیل تغییرات بارش و توانا به سختی از نیازهای اساسی محسوب می‌شود. برآورد روان آب حاصل از بارش در یک حوزه آبخیز از جهات گوناگون دارای اهمیت می‌باشد. حرکت این تحقیق تخمین ضریب توانا به رگبار با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی است. برای این منظور کلیه اطلاعات بارش – روان آب و 33 واقع منطقه طی سال‌های 1330 تا 1385 قطعه کار قرار گرفت. سپس شبکه عصبی با الگوریتم پس انتشار و قانون یادگیری لونبرگ مارکوارت و استفاده از تابع پدیده مورد سیگموئید در لایه مخفی و تاب خطیب در لایه خروجی آموزش داده شد. شاخص j ، مدت بارش، مقدار بارش، بارش پنج روز قبل به شدت بارش به عنوان ورودی شبکه و ضریب توانا به عنوان خروجی برای شبکه مد نظر قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد شبکه‌ای با چارک های شدت بارش و شاخه سفید به عنوان ورودی و 25 نرون لایه پنهان کمترین مقدار میانگین مربعات خطا و بیشترین ضریب کارآیی اعتبارسنجی را در تخمین ضریب رواناب دارا می باشد.


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله بررسی نقش قابلیت های سیستم اطلاعات درکیفیت اجرای استراتژی فناوری اطلاعات ازدیدگاه مدیران مطالعه موردی: شرکت های فولاد و آلمینیوم استان هرمزگان در pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله بررسی نقش قابلیت های سیستم اطلاعات درکیفیت اجرای استراتژی فناوری اطلاعات ازدیدگاه مدیران مطالعه موردی: شرکت های فولاد و آلمینیوم استان هرمزگان در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بررسی نقش قابلیت های سیستم اطلاعات درکیفیت اجرای استراتژی فناوری اطلاعات ازدیدگاه مدیران مطالعه موردی: شرکت های فولاد و آلمینیوم استان هرمزگان در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله بررسی نقش قابلیت های سیستم اطلاعات درکیفیت اجرای استراتژی فناوری اطلاعات ازدیدگاه مدیران مطالعه موردی: شرکت های فولاد و آلمینیوم استان هرمزگان در pdf :

سال انتشار: 1392
محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت کسب و کار
تعداد صفحات: 15
چکیده:
باتوسعه سریع فناوری اطلاعات معرفی استراتژی نواورانه متناسب با آنها به یک موضوع مهم پژوهشی و یک نقطه تمرکز تبدیل شده است درنتیجه سازمان ها احساس می کند که برای کشف کاستی ها درقابلیت های سیستم اطلاعات باید درسطح فردی گروهی سازمانی اصلاحاتی انجام شود و همچنین چارچوب مناسبی برای اجرای فناوری اطلاعات براین اساس پی ریزی شود هدف پژوهش حاضر بررسی نقش قابلیت های سیستم اطلاعات درکیفیت اجرای استراتژی فناوری اطلاعات ازدیدگاه مدیران می باشد که جامعه اماری این تحقیق را کلیه مدیران دوشرکت بزرگ فولاد و المینیوم استان هرمزگان درسال 1392 تشکیل میدهند برای جمع اوری داده ای لازم جهت ازمون فرضیه های تحقیق ازپرسشنامه استفاده گردیده است که روایی آن توسط چندتن ازاساتید مدیریت مورد تایید قرارگرفت و پایایی آن ازطریق الفای کرونباخ توسط نرم افزار spss19 مورد سنجش قرارگرفت که مقدار آن 0/80 بدست امده که ازپایایی لازم برخوردار می باشد و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها ازازمون کولموگروف اسمیرنوف جهت نرمال یا غیرنرمال بودن داده ها و همچنین ازازمون ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون چندمتغیره به روش گام به گام برای تست فرضیه های تحقیق استفاده شده است نتایج نشان میدهد که بین قابلیت های سیستم اطلاعات با کیفیت اجرای استراتژی فناوری اطلاعات رابطه معناداری وجود دارد وازاین بین قابلیت رهبری تخصیص منابع و اشتراک گذاری دانش بیشترین نقش را دارا هستند


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله بررسی معادلات تجربی و ارایه یک معادله برای محاسبه ضریب سیمان شدگی در یکی از میادین کربناته سازند آسماری واقع در جنوب غربی ایران در pdf دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله بررسی معادلات تجربی و ارایه یک معادله برای محاسبه ضریب سیمان شدگی در یکی از میادین کربناته سازند آسماری واقع در جنوب غربی ایران در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بررسی معادلات تجربی و ارایه یک معادله برای محاسبه ضریب سیمان شدگی در یکی از میادین کربناته سازند آسماری واقع در جنوب غربی ایران در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله بررسی معادلات تجربی و ارایه یک معادله برای محاسبه ضریب سیمان شدگی در یکی از میادین کربناته سازند آسماری واقع در جنوب غربی ایران در pdf :

دانلود مقاله بررسی معادلات تجربی و ارایه یک معادله برای محاسبه ضریب سیمان شدگی در یکی از میادین کربناته سازند آسماری واقع در جنوب غربی ایران در pdf که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در پاییز و زمستان 1388 در پژوهش نفت از صفحه 104 تا 111 منتشر شده است.
نام: بررسی معادلات تجربی و ارایه یک معادله برای محاسبه ضریب سیمان شدگی در یکی از میادین کربناته سازند آسماری واقع در جنوب غربی ایران
این مقاله دارای 8 صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله مقاومت ویژه سازندی
مقاله ضریب سیمان شدگی
مقاله تخلخل
مقاله سنگ های کربناته
مقاله تطابق

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
برای تعیین ذخیره هیدروکربن مخازن، محاسبه اشباع شدگی سیالات دارای اهمیت زیادی است و روابط آرچی به منظور تعیین اشباع شدگی آب در مخازن هیدروکربنی مورد استفاده قرار می گیرد. این روابط دارای ضرایبی هستند که در آزمایشگاه تعیین می شوند و در صورت غیر قابل دسترس بودن نتایج آزمایشگاهی، از مقادیر ثابتی استفاده می گردد، با توجه با ساختار ناهمگون در سنگ های کربناته، استفاده از مقادیر ثابت منجر به خطای زیادی در محاسبات می شود. در این مطالعه به منظور بررسی ارتباط مقاومت ویژه سازندی و تخلخل و همچنین ارایه رابطه ای تجربی بین ضریب سیمان شدگی و تخلخل و تعیین میزان تطابق این رابطه با روابط ارایه شده توسط سایر محققین، اندازه گیری های آزمایشگاهی مقاومت الکتریکی بر روی مغزه های یکی از میادین کربناته ایران در سازند آسماری انجام گرفته است. بر اساس نتایج، رابطه بورایی با نتایج آزمایشگاهی سازند مورد مطالعه تطابق بیشتری دارد و می توان با تغییر ضرایب این معادله آن را برای سازند مورد مطالعه به کار گرفت. برای تعیین ضریب سیمان شدگی یک رابطه خاص را نمی توان به کار برد و لازم است این ضرایب برای هر سازند با انجام آزمایش تعیین شوند. نتایج همچنین نشان می دهند ضریب همبستگی بین ضریب سیمان شدگی و تخلخل برای نمونه های سازند مورد مطالعه برابر 76 درصد می باشد و با جداسازی نمونه ها با تخلخل کمتر از 5 درصد و بیشتر از 5 درصد می توان به روابط دقیق تری برای تعیین ضریب سیمان شدگی دست یافت.


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید